De Broederband-Beerzerveld

 

Naast het fanfareorkest en de drumband verzorgt de Broederband ook de opleiding van zijn jeugdleden.  Op dit moment worden in totaal 39 leerlingen opgeleid. Bij deze 39 leerlingen zitten zowel leerlingen van de drumband, alsmede van het fanfareorkest.

De jeugdopleiding wordt door verschillende personen verzorgd. De jeugd van het fanfareorkest wordt opgeleid door de dirigent, Jan Jager.

De leerlingen op de sax krijgen lessen van Geri Middag en  bij de drumband wordt de opleiding verzorgt door de instructeur,  Maarten Aalvink.

 

 

Wij van de Broederband hopen natuurlijk dat al deze leerlingen zoveel plezier beleven aan het maken van muziek, dat ze in de toekomst mee kunnen spelen bij het fanfareorkest en bij de drumband.  Op dit moment repeteert het orkest iedere week samen met de leerlingen. Tijdens deze repetities worden muziekstukken gespeeld waarbij de leerlingen partijen hebben die ze goed kunnen spelen. Tijdens de concerten en uitvoeringen die door de Broederband worden gegeven zullen deze muziekstukken gespeeld worden.

 

 

Tevens is in 2008 de jeugdcommissie opgericht die twee keer per jaar een leuke activiteit voor de jeugd organiseert. In 2008 hebben we twee activiteiten georganiseerd. Een avond zijn we met de jeugd naar de film geweest. Bij het tweede uitje zijn we naar Nijverdal gegaan om daar te lasergamen. Deze uitjes waren erg geslaagd! Lijkt het jou ook leuk om bij de Broederband te komen spelen? Kom dan gerust een keer kijken op de dinsdag- of donderdagavond in de Tuba in Beerzerveld! Op dinsdagavond om 20:00 uur voor de fanfare en op donderdagavond om 19:45 uur voor de drumband.

 

Coordinator jeugdzaken :    Zwier van der Poll  

 

 

Pleinconcert Jeugdorkest De Broederband
Oud papier 1 juli a.s.
Zomeravondconcert Muziek en Drumbandvereniging De Broederband