De Broederband-Beerzerveld

 

Jan Jager, dirigent De Broederband       
 
Geboren en getogen in Zwolle zet al vroeg zijn schreden op het muzikale pad. Aangemoedigd door zijn ouders, kiest hij op 7- jarige leeftijd voor de cornet en wordt,net als zijn vader lid van de brassband 'David' in Zwolle.
Jan heeft les aan de Zwolse muziekschool en krijgt in de loop der jaren de mogelijkheid tal van muziekstijlen te spelen.De basis is uiteraard klassiek,maar ook speelt hij in deze jaren in het ragorkest en in de, in die tijd bekende Big Band van de muziekschool. Het is ook in die tijd dat Jan het cornetspelen combineert met de trompet. 
Zijn liefde voor dieren en de natuur maakt zijn beroepskeuze enigzins lastig, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan  volgt de opleiding trompet en directie HaFaBra aan het concervatorium te Zwolle.
Al tijdens zijn  studie treed  Jan veelvuldig op als trompetsolist of als dirigent in diverse ensembles en orkesten.In 1990 studeert hij af bij de trompettist Jos Verspagen en zijn directie diploma behaalt hij in dat zelfde jaar bij bassist en dirigent Dirk Annema.
Jan speelt in de loop der jaren als trompettist en cornettist bij onder meer het Gelders Fanfare Orkest, het koperensemble 'Tangram', en de brassband 'David'.
Ook op het vlak van dirigeren laten zijn orkesten niet onverdienstelijk van zich horen,getuige het succes op verschillende festivals, concerten en concoursen.
Hoogtepunten zijn ondermeer de concerten met het Deep River Quartet en Jan Vayne.
Op dit ogenblik is Jan dirigent van het fanfareorkest ´Exelsior´ uit Dalfsen, de Brassband ´Advendo´uit Diever,het fanfareorkest  ´Ons Genoegen´ uit Heino en het fanfareorkest ´De Broederband´uit Beerzerveld.
Naast het dirigeren verzorgt hij bij een aantal verenigingen de opleiding en coördineert diverse projecten
Aldus Jan Jager

 

 

 

Trekking verloting Januari 2019
De trekking van de maand januari 2019 heeft de volgene winnaars opgeleverd: 1e prijs  € 40,=  Lot nr. 021 2e prijs  € 30,=  Lot nr. 063 3e prijs ...

Lees verder

Oud Papier naar De Broederband Beerzerveld
Trekking verloting December 2018
De uitslag van de trekking van december 2018 is als volgt: 1e prijs  € 40,-   Lot nr. 185 2e prijs  € 30,-   Lot nr.  177 3e prijs ...

Lees verder

Bijgewerkt  1-12-018

 

Volg ons op Facebook-