Jeugd Opleiding

Maar liefst 7 geslaagden bij Muziekvereniging de Broederband

Afgelopen zaterdag 9 december 2017 ronden maar liefs 7 jeugdige muzikanten van muziekvereniging de Broederband uit Beerzerveld, hun muziek examens af.
Binnen de muziek wereld van de harmonie, fanfare & brassband (afgekort als HaFaBra) kunnen leerlingen examens doen als onderdeel van hun opleiding. Er zijn vier niveaus te behalen: A, B, C en D. Bij een HaFaBra-examen worden onderdelen als: muziektheorie, speeltechniek, maatgevoel etc. beoordeeld. Hoe hoger het examen (van A t/m D) hoe hoger de eisen die aan de leerling worden gesteld.
Bij de Broederband hebben maar liefst 7 jeugdigen hun diploma in ontvangst kunnen nemen in Zwartsluis en 6 slaagden er voor het B examen
Senne Ekkel slaagde voor het  A examen op de euphonium.
Voor het  B slaagden vervolgens: Manon Liezen en Aniek Liezen op bugel.Suze Ekkel op Sopraan Saxofoon; Esmee Pouwels, Mirthe Hierink en Rosanne Schuurhuis op trompet/cornet.

De Broederband is trots op deze jeugdige muzikanten, het geeft aan dat het fanfare orkest talentvolle muzikanten in opleiding heeft.

2e Plaats Wisselvlag 2017
de dames van het Jeugd orkest.

Naast het fanfareorkest en de drumband verzorgt de Broederband ook de opleiding van zijn jeugdleden.  Op dit moment worden in totaal 39 leerlingen opgeleid. Bij deze 39 leerlingen zitten zowel leerlingen van de drumband, alsmede van het fanfareorkest.

De jeugdopleiding wordt door verschillende personen verzorgd. De jeugd van het fanfareorkest wordt opgeleid door de dirigent Jan Jager

De leerlingen op  saxofoon krijgen les van Patricia Swart 

Wij van de Broederband hopen natuurlijk dat al deze leerlingen zoveel plezier beleven aan het maken van muziek, dat ze in de toekomst mee kunnen spelen bij het fanfareorkest en bij de drumband.  

Op dit moment repeteert de jeugd voor de repetitie van het orkest van kwart voor 7 tot half 8 in het jeugdorkest. Tijdens repetities worden muziekstukken gespeeld die goed in het gehoor liggen en populair zijn bij de jeugd.

Tijdens de concerten en uitvoeringen die door de Broederband worden gegeven treed het jeugdorkest op en zullen deze muziekstukken gespeeld worden.

Tevens is in 2008 de jeugdcommissie opgericht die twee keer per jaar een leuke activiteit voor de jeugd organiseert. o.a. een BBQ en de Sinterklaasavond.  Lijkt het jou ook leuk om bij de Broederband te komen spelen? Kom dan gerust een keer kijken op de dinsdag- of woensdagavond in het Kulturhus ’t saMENSpel aan de van Alewijkstraat 36 in Beerzerveld!

Op dinsdagavond om kwart voor 7 voor het jeugdorkest en  de fanfare en op woensdagavond om 19:45 uur voor de drumband.

Coordinator jeugdzaken: vacant