Jeugdige Euphonium spelers Broederband bij Nationale Taptoe in Ahoy

De Nationale taptoe is een muzikaal spektakel. De deelnemende orkesten zijn hoofdzakelijk militaire- en politieorkesten uit binnen- en buitenland. Dit is de enige Taptoe in Nederland waar de orkesten van de Nederlandse krijgsmacht zich gezamenlijk presenteren.

Dit jaar is er prachtig onderdeel toegevoegd bij de matineevoorstelling op zaterdag 29 september. Een optreden van 120 euphoniums in Ahoy. Dit zal het resultaat zijn van de Ahoy Euphonium Clinic op zaterdag 29 september 2018. Workshopleider is Steven Mead. Hij is één van de meest succesvolle euphoniumsolisten ter wereld en een voorbeeld voor veel muzikanten. O.l.v. de wereldberoemde euphonium speler worden een aantal nummers in gestudeerd. Maar liefst 120 euphoniums zullen o.a. Pirates of the Caribbean spelen.

Vanuit Muziekvereniging de Broederband uit Beerzerveld zijn 2 jeugdige euphoniumspelers uitgenodigd om mee te doen. Senne Ekkel uit Geerdijk en Anouk Bolks uit Beerzerveld. Senne is 11 jaar en Anouk 18 jaar. Senne zal een van de jongste deelnemer zijn, maar desondanks goed zijn noot bijdragen. Voor Anouk is dit een leuke aanloop naar haar komende muziekexamen. Dit spektakel zal hun muzikale kennis doen vergroten. Ongetwijfeld zal het optreden leiden tot een onvergetelijke muzikale ervaring. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om backstage te komen. Meer informatie over de Nationale Taptoe kunt u vinden op www.nationaletaptoe.nl/2018/ . De muziekvereniging de Broederband kan met trots kijken naar deze jeugdige leden. Meer informatie over de Broederband en haar jeugd kunt u vinden op de website van de Broederband. www.broederband-beerzerveld.nl .