Patricia Swart

docente saxofoon

Biografie

Patricia is een bevlogen saxofonist die haar muzikale carrière begon als 7 jarige op blokfluit die ze die al snel verruilde voor een saxofoon. Sindsdien heeft ze in vele orkesten gespeeld zoals, Ons Genoegen Wijdenes het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest en Studenten Harmonie Orkest Twente.

Toen ze ontdekte dat er een hogere school voor muziek bestond stond de keuze vast. Ze ging naar het conservatorium. Vier en een half jaar geleden is ze begonnen aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden en afgelopen juni afgestudeerd van het ArtEZ conservatorium in Zwolle met nog een uitwisseling in Zaragoza Spanje bij Mariano García tussen door.

Tijdens haar studie heeft ze ook niet stil gezeten. Ze is deel geweest van het Ricciotti ensemble, heeft ze een bestuursfunctie gedaan en heeft in diverse orkesten ook ingevallen. Nu is ze vooral bezig met lesgeven, speelt ze in de balfolk Dioptrio en in het Highland Saxophone Quartet.

Professionele en gezellige saxofoonles

Wilt u zelf saxofoon leren spelen of uw zoon of dochter voor muziekles inschrijven? Ik, Patricia Swart, geef met alle genoegen saxofoonles in Beerzerveld en omstreken. De lessen zijn zowel individueel als in groepsverband mogelijk op locatie of bij mij thuis. Daarnaast geef ik met alle plezier theorieles en zelfs begeleiding voor concoursen. Niets is mij te gek!

De voordelen van muziekles

Een instrument leren bespelen brengt zoveel moois met zich mee. Zo bevordert het creativiteit, discipline, luistervaardigheid en zelfs intelligentie. Zeker bij kinderen is dit een voordeel. Maar natuurlijk kunnen volwassenen evengoed bij mij aankloppen voor saxofoonles. Muziek maken is immers op de eerste plaats iets leuks. Hoewel ik ernaar streef iedereen een hoog amateurniveau aan te leren, staat plezier in de les dan ook altijd centraal. Als saxofoondocent is geen verzoek mij te gek en begeleid ik iedereen bij het leren saxofoon spelen op een manier die bij hen past. Mijn eigen specialisme ligt in de klassieke muziek, maar genres zoals jazz, folk en pop zijn mij tevens bekend. Leg dus gerust uw wensen bij mij neer!

Ik geef les in Zwolle en bij de muziekvereniging De Broederband in Beerzerveld, maar kom in overleg in de omgeving naar u toe.